Biluțe energizante cu cânepă si spirulină

„Producția de energie începe în celulele noastre”, spun nutriționiștii, iar consumul excesiv de zahăr sau alimente cu indice glicemic ridicat poate contribui la un adevărat „roller coaster” al valorilor maxime și minime ale energiei.

 

Adoptarea unei diete hrănitoare bogate în vitamine, minerale și antioxidanți este una dintre cele mai importante părți ale vieții sănătoase.

 

Cel mai probabil ați auzit de termenul „superalimente” pentru a descrie alimentele care se presupune că vă vor face să arătați grozav, să vă simțiți grozav și să vă ajute să trăiți o viață mai lungă și mai sănătoasă – dar ce sunt „superalimentele” și ce le face atât de super?

 

Nu există o definiție exactă a „superalimentelor”. Cu toate acestea, superalimentele sunt considerate a fi acele alimente care oferă cantități mari de antioxidanți, fitochimicale, vitamine și minerale și, totodată, alimente care oferă beneficii nutriționale maxime pentru calorii minime.

Printre acestea se numără și semințele de cânepă și spirulina, cu care v-am pregătit o rețetă de desert:

 

 

Biluțe energizante cu cânepă si spirulină

 

INGREDIENTE pentru 4 porții :

  • 1 cană de fulgi de cocos
  • 1/3 cană fulgi de ovăz
  • 2 linguri semințe de cânepă
  • 2 linguri de spirulină crunchies mărunțită
  • 2 linguri semințe de chia
  • 2 linguri semințe de floarea soarelui
  • 1 cană de curmale hidratate
  • 4 linguri ulei de cocos, topit

 

PREPARARE

La un robot de bucătărie, adăugați fulgiI de nucă de cocos, ovăz, semințele de cânepă, semințele de chia, curmalele și uleiul de nucă de cocos. Amestecați până se formează un aluat lipicios.

 

Adăugați spirulina, o jumătate de linguriță la început, amestecând după fiecare adăugare și gustând amestecul rezultat. Dacă preferați un gust mai puternic de spirulină, vă recomand să adăugați până la o linguriță și jumătate de spirulină. Pe de altă parte, dacă doriți un gust mai blând, adăugați între o jumătate și o linguriță de spirulină.

Folosind o lingură, scoateți amestecul și modelați-l în formă de bile cu mâinile. Se transferă pe o farfurie și se dă la frigider timp de 30 de minute.

(Opțional) După ce ați refrigerat timp de 30 de minute, tăvăliți biluțele în pudră matcha sau prin pudră de iarbă de grâu, pentru un plus de enzime si clorofilă.

 

*Rețetă realizată în colaborare cu NATURAWL și SPINOA.

Tag-uri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.