RUTINA DE ÎNGRIJIRE A TENULUI (4 min read)

Se vorbește tot mai des în ultima vreme despre ieșirea din “rutină”, ca o depășire a zonei de confort, o invitație la progres prin îmbrățișarea noului și reinventarea sinelui.

Însă, fără a nega beneficiile gândirii “out-of-the-box”, rutina este nu doar inerentă traiului zilnic, ci chiar necesară în anumite aspecte ale sale.

Este vorba de sănătatea noastră, cu toate ramificațiile sale : echilibru emoțional, alimentație corectă, tonus fizic și, nu în ultimul rând, îngrijire corporală.

Toate acestea necesită antrenament constant, rigurozitate și dedicare, pentru a atinge rezultatele dorite și, ulterior, pentru a le menține. În final, toate aceste rutine trebuie integrate în ceea ce se numește “stil de viață”.

Dacă pentru creier antrenamentul constă în meditație, practicarea recunoștinței, pentru tonus fizic constă în practicarea sportului, iar pentru alimentație corectă – în alegerea unei diete variate și naturale.

Pentru îngrijirea corpului rutina este diferențiată, însă, în funcție de tipul de piele și de zona vizată.

Studiile[1] arată că folosirea unei rutine zilnice relevante este esențială, deoarece beneficiile asupra pielii sunt vizibile chiar și după o scurtă perioadă de timp de la introducerea acesteia, conducând în același timp la crearea de obiceiuri sănătoase pentru prevenirea semnelor de îmbătrânire.

Potrivit medicilor dermatologi, indiferent de tipul de ten, este important să aplici produsele de îngrijire în ordinea corectă, pentru a obține cele mai bune rezultate posibile. O regulă simplă de urmat în acest sens este aceea de a aplica produsele în ordinea consistenței lor – de la cel mai fluid, la cel mai onctuos produs.

Rutinele de îngrijire pot fi simple și să conțină pași de bază care trebuie respectați cu conștiinciozitate în fiecare zi, sau complexe, care pot interveni în anumite momente sau etape ale tenului nostru, când este nevoie să corectăm probleme specifice.

Cu toate că au fost create diferite scenarii de îngrijire de către practicienii în cosmetică, pe de o parte, sau de către medicii dermatologi, pe de altă parte, există consens cu privire la rutina simplă[2] de care aminteam mai sus și pe aceea o recomandăm și noi prin produsele noastre.

Pasul 1 – curățarea blândă a tenului

Pentru această etapă am conceput săpunuri care curăță eficient murdăria și elimină urmele de machiaj, fără a degresa excesiv pielea. În plus, săpunurile noastre hidratează și contribuie la buna funcționare a barierei naturale a pielii.

Săpunul trebuie ales în funcție de tipul de ten, deoarece conține ingrediente specifice problemelor adiacente fiecărui tip în parte, ajutând în acest fel nu doar la curățarea tenului, dar și la vindecarea și ocrotirea sa.

Nu este indicată folosirea apei fierbinți în acest proces, întrucât expunerea pielii la diferenţe extreme poate provoca iritaţii, piele uscată sau chiar ruperea vaselor de sânge[3]. Spală şi clăteşte tenul cu apă călduţă, iar pielea ta îţi va mulţumi pentru asta!

De asemenea, seara este indicată folosirea unui demachiant, în special pentru îndepărtarea urmelor de machiaj din zona ochilor.

Prin procesul de demachiere are loc curăţarea tenului de impurităţi, reducerea apariţiei coşurilor, punctelor negre, petelor roşii, iar pielea poate să respire. În plus, mişcarea circulară pe care o faci cu discul demachiant stimulează micro-circulaţia.

Pasul 2 – tonifierea tenului

Săpunurile naturale au un pH alcalin, în timp ce pielea umană are un pH ușor acid, astfel că după curățarea acesteia cu săpun este necesară echilibrarea pH-ului prin utilizarea unei loțiuni tonice.

În plus, loțiunea tonică are rolul de a curăţa eventualele urme de machiaj sau impurități rămase de pe urma primului pas de îngrijire, tonifică şi împrospătează suprafaţa tenului, lasând pielea proaspătă şi sănătoasă, pregătită pentru a absorbi crema hidratantă.

Pasul 3 – hidratarea și tratarea specifică a tenului

Pielea feței, urechilor, gâtului și pieptului este foarte sensibilă la schimbările de mediu și sunt cele mai frecvente zone ale corpului cunoscute pentru a dezvolta cancer de piele. Aceste zone ale pielii elimină celulele mai rapid decât alte părți ale corpului și, prin urmare, au nevoie de umiditate pentru a se repara, ceea ce permite ca celulele pielii mai tinere să se ridice la suprafață. De asemenea, efectul de masaj utilizat la aplicarea loțiunii ajută la stimularea circulației sângelui și la generarea de noi celule[4].

În mod alarmant, 92% din populația Terrei locuiește în orașe care nu respectă standardele impuse de OMS (Organizația Mondială a Sănătății) în privința calității aerului.

Studiile au arătat că există o corelație clară între poluarea aerului și creșterea numărului de persoane care suferă de probleme ale pielii[5], cum ar fi acneea, iritațiile și eczema. Este clar că poluarea aerului nu afectează doar pielea la nivel cosmetic. Aceasta reprezintă și o amenințare reală pentru sănătatea pielii.

Cremele noastre pentru ten sunt concepute, astfel, cu emolienți blânzi, cu o capacitate uimitoare de a atrage și reține apa la nivelul pielii tale, dar și de a o stimula să se regenereze din interior, activând puteri nebănuite de luptă contra intruziunilor mediului.

Totodată, cremele noastre sunt menite să vindece și probleme specifice ale tenului, așa că alege ceea ce ți se potrivește, pentru a scoate la iveală ce e mai bun din pielea ta.

Este foarte important de menționat că hidratarea zilnică este un pas necesar în rutină indiferent de tipul de ten, întrucât poate reduce șansa de a dezvolta uscăciune extremă sau exces de sebum. Ambele extreme sunt nocive pentru piele și provoacă afecțiuni cutanate comune, cum ar fi acneea.

Pentru rutine de îngrijire mai complexe și alte informații utile, puteți vizita site-ul partenerilor noștri în frumusețe https://withinthetrend.com/skincare-routine/

De asemenea, urmărește-ne în continuare pentru surprize legate de produse noi – demachiant și loțiune tonică.

 

[1] © 2019 Wiley Periodicals, Inc. – J Cosmet Dermatol.2020 Aug;19(8):1993-1999. doi: 10.1111/jocd.13252. Epub 2019 Dec 15., sursa – National Library of Medicine, National Center for Biotechnological Information https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31840424/

[2] https://www.webmd.com/beauty/ss/slideshow-skincare-routine

[3] https://www.csid.ro/beauty/ingrijire-frumusete/ingrijirea-corecta-a-tenului-in-doar-5-pasi-17893886/

[4]The University of Tennessee – Medical Center  https://www.utmedicalcenter.org/the-importance-of-moisturizing/

[5] https://www.nature.com/articles/d41586-018-07431-9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.